Notiser!
Istället för dagbok, så tänkte att här  skriver jag några
rader då och då om vad som händer och sker :-)

10 Januari: Nu är det nytt år och man ska försöka komma ihåg att skriva 2013 istället för 2012.

Nyårsafton firade jag på sjukhuset på Ryhov. Söndagen innan nyår började jag må dåligt och blev värre och värre ju längre dagen gick. Jag fick feber och kände mig allmänt snurrig (ja mer än vanligt). Till slut fick vi åka in akut och jag blev kvar.
Hade blivit infektion i mitt operationssår och nu var det inte bara "ren" vätska längre, utan nu var det var. Detta tömdes ut och jag fick äntligen antibiotika.
Mitt problem att svälja detta tabletter är ett kapitel för sig, fixar inte såna där stora tabletter och inte om de har äcklig smak heller. Men till slut fick jag i rinnande form istället.

 

Valparna växer och mår bra. Fullt av bus i köket. De är nu ute flera ggr per dag och det är uppskattat. Både av oss och valparna. För valparna för de får leka ute och för oss för de skiter och pinkar samtidigt :-)

Har fått ett par återbud på valpar. Men verkar som en tik och en hane är tingad igen, så de andra lär nog "gå åt" de också :-)


Årets första utställning har varit och den kunde man ju varit utan. Domaren tyckte inte om många hundar. Av 15 tikar så var det en som fick CK och jag tror det var 3 hanar som fick CK. Mina fick VG och det får man vara nöjd med, för fanns de som åkte ut med G och de som fick ännu sämre. Fattade aldrig riktigt vad domaren ville ha, man brukar se en röd tråd i bedömningen oftast, men här var det lite mer som regnbågens färger :-)

Ja det var allt för ikväll.
Hörs...

                                                

 

26 December: Nu är det ett tag sedan jag skrev. Och inga fina valpbilder har jag lagt ut heller.
Men vi har legat totalt däckade här i förkylning. Så här blev det inget riktig julfirande. Min mamma som skulle komma fick vi avboka (fast hon hade också blivit förkyld) Ingvar orkade åka och handla lite, så blev endast skinka, köttbullar, lax, ägghalvor och mimosasallad. Och lika bra var det, för vi kunde ända knappt äta något. Pyntade gjorde jag lite samtidigt som Kalle Anka höll på :-)
Nu sitter vi mest och hostar ikapp här. Men skönt det västa lagt sig iallafall.

Valparna mår bara bra och de börjar nu bli så härliga med lek och bus :-) Men nu börjas det också med att torka kiss och bajs i stora mängder :-)

Ska se om jag kan lägga ut lite bilder under dagen på valparna..

 

God Fortsättning!

                                                

13 December: I dag är det Lucia, men ingen har lussat här. Får se om Ingvar tar tag i detta ;-)

Valparna växer så det knakar. Nu har de fått det lite större, för nu tränas benen för fullt, om än lite vingligt. Morra och skälla kan de också :-) Och bajsa, ser jag nu när jag hör nån stönar och tar i..

Har haft lite problem med mitt operationssår. Har bildats massor av vätska, så fick åka till VC och där tömde de ut det. De räknade nog inte med det skulle vara så mycket, för kom både på golvet, kläder och de fick rusa hämta papper :-)
I söndags när jag var ute med Vissla fick jag se fläckar i snön, då hade det gått upp och och bara rann ut. Så var på VC i måndags, men de tyckte det såg bra ut. Var också hos kirurgen i tisdags på återbesök, han tyckte också det såg bra ut. Men i går läckte det ur en del igen.
Men jag låter det vara, det ska nog bara ut, så läker det nog med tiden.. Gissar jag :-)

Ingvar har lagt in nytt golv i köket. Nu är det lite lister kvar, men det kommer nog upp med tiden *host host* :-)

Ha en bra lucia!
 

                                                               

28 November: Det har minst sagts varit en ganska jobbig vecka. 23 nov fick jag åka in akut till sjukhuset Ryhov. Och fick också opereras akut. Fått ett veck på tunntarmen och tarmarna hade också lagt sig i en liten flik..ja typ, kan ju inte sånt där :-)
Tarmarna reddes ut och fliken syddes igen, så nu hoppas jag det inte händer igen.
Aldrig varit med om en sån smärta och har knappt minne av hur vi kom till sjukhuset. Men jag minns jag sa till Ingvar jag behöver ju inte dö innan vi kommer fram (tänkte på krock), för jäklar vad han körde ;-)

Fick ligga kvar tills i fredags och när jag i godan ro väntar på att bli utskriven så ringer Ingvar och säger Nandi fått en valp. Jösses, vet knappt vad jag tänkte. Men fick iallafall läkarna att ta mig först, så jag fick åka hen.
De frågade om jag undrade över något eller hade frågor. Jösses, sa jag, jag kan inte tänka just nu :-)

Ja hem kom jag i taxi, för Ingvar vågade ju inte lämna Nandi. Sen låg jag i valplådan resten av den dagen. Jag var totalt slut efteråt, med värk och ryggen kändes som den skulle gå av.
Tur var att det var en helt suverän valpning. Nandi hade det lätt för sig, det bara ploppade ut små på löpande band :-) Hann knappt ens se värkar, för hon fick en värk och på nästa värken var valpen ute. Så mitt i "eländet" (om man kan säga så). Så gick allt så bra.

Hej hopp!

                                                 

16 November: Väntans tider :-) Nandi är en en härlig hund i vanliga fall. Men tror också hon njuter av att vara med bebisar :-) Hon är harmonisk och mysig.
            

Valpen Vissla (Delonnix Caviola) har också flyttat hit, så nu får Nandi även träna på lite fostran :-)
Vissla har anpassat sig fort. Full fart om man säger så...

                    
                             Fotot taget hos kennel Delonnix.

Annars flyter allt på...

                                           

                                                            

27 Oktober:  UL är gjort på Nandi och vi såg en del valpar.
Så nu är det bara att börja tinga så de inte tar slut :-)

                                                             

24 Oktober:  Klockan är 04:37 och jag har varit vaken en timme. Kunde inte sova..
Så passade på att uppdatera lite resultat :-)
I morgon är det dax för ultraljud på Nandi. Men enligt Matte Maria så ska det finnas smått i magen :-)

                                                            

08 Oktober:  Tänk vad tiden går sakta när man väntar på något roligt och nu tänker jag på små valpar. Ja inget ul är ju gjort än, men Nandi har lovat att det är små i magen.
BARA 7 veckor kvar.. *suck* ;-)

Har lekt lite också, det bara kom. Kolla in nya sidan under gårdens djur hehe :-)

 

                                                 
 

30 september:
Nu är Nandi parad och det gick väldigt bra. Eddie är en stilig kille och en gentleman  :-)

Lenka har fått nytt hem. Även om hon ännu bara är på prov, så tror jag hon blir kvar där. Hon bor nu på landet utanför Kalmar hos Tina och familj. Känns helt underbart :-)
Detta gick så fort, så det sa bara tjoff tjoff, så hade hon flyttat :-)

                      
                                     Lenka och lillhusse :-)

Hej hopp alla!

                                              

10 september:
Utställning i Höganäs i helgen. Trevligt som vanligt att träffa likasinnade och få tjöta lite..

Blir nästa måndag som Esso ska få åka och kolla in sitt ev nya hem. Men nu funderade de lite på Lenka också, så båda får följa med, så får vi se om någon blir kvar på prov :-)

Ja Lenka ja, hon har ju varit lite galen (läs som en schnauzer fast kanske liiite mer). Men hon är så härlig. I dag sa jag till Ingvar att hon måste vara den gladaste hunden på jorden, för där finns inga ledsamheter. Hon är bara glad och lycklig i allt.... och lite till :-))

Sen huxflux blev det lite nya valpplaner. Hade tänkt tanken i lördags, och sen kommer Maria (matten till Nandi) och säger precis det i söndags. Ja så då kör vi väl på då :-)

Hej hopp alla!

                                              

02 september:
Ryggskott eller om det är nackskott :-) Nackspärr kanske man säger *hm* Blir galen på detta. Eller kam man bli något man redan är ;-)

I fredags var Marianne, Kjell & Adiolas Amorina (Nessie) här. Hade en trevlig liten fest ute på gården i deras husvagn.

Esso ska få testa ett nytt hem, men han och jag åker inte dit förrän den 10 sep.

Hej hopp alla!                                                     

                                                                

30 augusti:
Ja som rubriken säger så är detta istället för dagbok. Tänkte att då kanske jag skriver oftare, men ibland kanske det bara blir några rader. När jag ska skriva i dagboken vill jag ha med så mycket, och då blir det inget av det istället..
Och nu blir det ju att man skriver sitt svammel på facebook istället, men alla har ju inte fb *förvånad* ;-))

Jag kommer inte skriva uppdatering på framsidan när jag skriver här, utan det får man kika in lite då och då själv för kolla in om jag skrivit något :-)

Hej hopp alla!