Om oss!

   
                 Monica

           

                  Ingvar

Jag är född (1965) och  uppvuxen i Mariestad. Flyttade hit till Habo okt -03. Jag har haft hund i många år. Min första egna hund skaffade jag 1983 och det var en Tervueren, med min nästkommande Tervueren så tävlade vi elitlydnad med 1:a pris och godkända i högre klass spår. Jag har även haft Schäfer och Amerikansk Cocker spaniel tidigare.
Min första schnauzer köpte jag 1997, sen dess är jag fast i den rasen.

 Jag är utbildad B-instruktör och agilityinstruktör inom SBK. Inom agility är jag ingen aktiv instruktör sen många år tillbaka, men har åter igen börjat att hjälpa till på lydnadskurser mm.. Jag är även utbildad tävlingssekreterare. Har varit medlem i brukshundklubben sen 1983.

Har funnits många olika djur i mitt liv. Marsvin, hamster, fiskar, sköldpaddor, kaniner, katter, hästar, hundar, undulater, papegoja... Tror inte det varit några mer :-) Nu är det "bara" hundar, hästar, katter och sen våra grisar då såklart.


 

 

Delfi och jag april 2005
När jag fyllde 40 så fick jag i present av Ingvar att åka till Kolmården och träffa delfinerna. Jag har alltid varit intresserad av delfiner och detta var en dröm som gick i upplevelse. Det var en otrolig känsla att få träffa dessa djur.  Man fick en heldag med teori, mat och självklart vara med delfinerna. Det roliga var att var vi än var så var delfinerna med. Det var stora fönster överallt, så när vi åt, duschande och badade bastu såg vi dom, ja hela tiden :-) Och nyfikna var de så de kom ofta och simmade förbi för kika vad vi gjorde.
Man har ju ibland undrat hur de har det, men jag anser att de har det mycket bra och får mycket stimulans för att trivas.
Skulle gärna göra om det igen.


Ingvar var med och filmade så vi fick med allt :-)

I bakgrunden ser man där delfinerna simmar. Vi var under deras vattenyta, så man såg vad de höll på med hela tiden. Rätt som det var såg man det blev fart på delfinerna, då hade delfinskötarna börjat med ett av dagens träningspass. Allt som delfinerna gjorde var på deras villkor, ville de inte så fick man göra annat eller helt enkelt låta delfinen vara.

Ingvar var inte med på teoridelen, så då fick han gå runt i djurparken. Allt var ju stängt så han slapp trängas med folk :-)

 


Vår bröllpsdag 2006-07-01

 


Tara var ringbärare :-)

 

 

Ingvar är född (1964) i Tingsryd i södra småland, men han och hans familj flyttade hit till gården 1970.

Efter grundskolan gick han lantbruksskolan så det har varit en självklarhet för honom att jobba inom jordbruket.
Efter lantbruksskolan jobbade han på lite större gårdar men flyttade sen hem till gården igen 1989. Var då han började med sitt potatisskaleri och började arrendera gården av sina föräldrar.
Han har sålt allt från 20 hinkar (7kg per hink) om dagen till 400 hinkar. När han sålde som mest så hade han några anställda och jobbade i stort sett dygnet runt. Men det säger ju sig själv, att det går inte i längden. Så till slut fick han trappa ner, men ändå fortsatt med skaleriet.

                   Nutid
Det var när Ingvar och jag träffades och jag flyttade hit som vi började med grisar. Ingen av oss hade hållit på med dessa djur förut, men jag gick lite kurser och vi har fått god hjälp av vår veterinär Klaus Buddeberg, så det har gått bra. Sen har vi ju våra vänner Jan & Maria som är våra mentorer  när det gäller grisar, vilken tur vi haft dom. De har själva en stor gård med grisar. De har fått många samtal av oss på olika tider av dygnet. De har varit och är guld värda för oss.

Ingvar har alltid stora projekt på gång :-) Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta (för det är många idéer), men på något konstigt vänster så får han mig alltid att tro på sina idéer :-)
Men en sak är helt klart, Ingvar är otroligt duktig på hitta på lösningar och bygga saker/maskiner. Skalerimaskinen vi har nu har han byggt själv. Och han håller ofta på med att konstruera nya saker.
Nu är det planer på pannkaksmaskiner som han mot sina principer har köpt, men får man de billigt så ;-)

Han älskar djur precis som jag, och det är ju tur det. När vi träffades hade han bara Kita, och nu har det tillkommit en hel del djur som sagt :-)

Jag måste också säga att Ingvar är en otroligt snäll människa, jag är så glad att jag träffade honom.

Jo, en sak till. Ingvar är ett kakmonster, och det är inte lätt när jag går upp i vikt genom bara titta på en bulle. Hans planer är att göra en hemsida om kakor mm. Där han ska skriva om vart det är värt att åka och fika tex. Och sen länka till konditorier som han tycker är värda att besöka, är noga det där :-) Folk ska även kunna skriva var de varit och fikat och tala om ifall det var bra mm.

I sommar har han också en ny "kaka" på gång. Han älskar semlor (han äter en just nu när jag skriver), så han ska göra en sommarsemla, den ska heta Somla. Men jag får inte skriva om receptet, för detta är ytterst hemlig ;-)
Men han räknar med att den ska erövra Sverige under sommaren (skrattar när jag skriver). Han har humor Ingvar :-)))

  
                 Ingvar! 

 
            Ingvar igen :-)