Valpträff T-kullen 2007/06/17

I söndags hade vi vår första valpträff för Ebba's valpar och alla valpköpare hade anmält de skulle komma. Eftersom det var en SSRK-utställning i Gränna så anmälde jag alla valpar (nja de är ju juniorer nu) till den utställningen. Lena med Nellie (Adiolas Tortilla) och Malin med Vilma (Adiolas Tortellini) och hennes kompis Carro kom redan på lördagen, så vi hade en trevlig lördagskväll med god mat och en liten skogspromenad som Ingvar släpade iväg oss på.

På söndagsmorgonen åkte vi iväg till utställningen, och vi mötte upp de andra, Jonas med familj, Barbro och Lennart, Madde och Anders och Mikael med familj. Vi blev ett stort gäng och hade en trevlig dag. Regnet höll sig också borta.

Jag är jättenöjd med alla hundar och fina resultat och kritik fick de också. Och framförallt jättekul alla mattar och hussar som kom och visade sina hundar. Resultaten finns att läsa under resultat/nyheter-knappen.

Efter utställningen var det dax för alla att åka hem till oss. Tyvärr kunde inte Malin, Vilma och Carro följa med. De hade en lång resa hem och Carro skulle jobba på måndagen, så de ville inte komma hem för sent. Synd tycker jag, men förstår man inte vill sitta och köra hela natten.. Men vi hoppas på fler gånger...

När vi kom hem fick alla hundar bekanta sig och springa lösa och leka. Schnauzrarna i familjen trodde de skulle vara poliser hela högen, så de fick vi koppla upp ibland, eller köra in i trädgården. Fixa är yngst, men tror hon är störst och bäst.

Ingvar hade satt upp lite frågor, så vi fick gå en liten runda och försöka luska ut svaren (inte jag då förstås).  Efter det så var hundarna helt slut, men elak som jag är så var det dax för en tävling som gick ut på att hitta så många korvbitar som möjligt på en minut. Ja vad ska man säga.... Jag trodde labbar gillade korv.  Iofs nosade de väl efter korv, men jösses sa dom...vi är ju på ett nytt ställe och måste lukta av överallt, korven tar av bara farten om vi råkar hamna där...tycktes de säga...

Ja, till slut blev det iallafall en vinnare, och det blev Alfons (Adiolas Toblerone). För det fick han ett stort ben i pris, duktig Alfons.

Tipspromenaden vann familen Axelsson. För det fick de en glasburk med hundkex, ett ben och en leksak som Zaga ska kunna leka med i vattnet. Ja, alla fick en sån leksak...

Efter promenad och korvletning var det äntligen dax för mat. Ingvar är en pärla, och hade fixat och donat när vi var på utställningen. Han hade gjort ett bord med egenkomponerad exotisk planka. Till det fanns det lite av varje att dricka, vin, öl saft..ja lite av varje. Till efterätt hade han gjort i ordning en stor skål med jordgubbar, glass och grädde...ja himla nyttigt, men gott.

Alla åt och hade trevligt. Tack så jättemycket alla ni som kom för en mycket trevlig dag. Var så kul att få träffa er alla.

Detta måste vi göra om, med eller utan utställning ...

Här kommer lite blandade bilder från träffen...

Tyvärr inte några utställnings bilder på tikarna (nja nån enstaka), det glömdes bort i "stressen" :-)


En skogspromenad gjorde vi på lördagskvällen. Lena med Nellie, Malin (bakom Lena) med Wilma, Carro med Ebba och sen Ingvar med en drös hundar...


Stina med Adiolas Tabasco och Barbro med Adiolas Toblerone!


Toblerone (Alfons) gör sitt bästa för stå fint fast han hade ont i sitt ena bakben...


         Adiolas Tortellini står fint!


              Uppfödarklassen....


                Hela gänget...


           Härligt att få busa :-)


      Här har vi haft letakorvtävling...


Zaga fick fnatt när hon hittade en papptallrik
 


Maten tystar mun...nja om det var sant vet jag inte om jag kan säga ;-) 

           


 


               Vid utställningen...
Jonas, Madde's kompis, Anders, Madde med Quila, Carro och Malin med Wilma.


 Ska man behöva stå still säger Tabasco :-)


      Tabasco kunde stå still en stund :-)


                 Avelsklassen...


                Avelsklassen...


Sen var det dax att åka hem till oss och få lite tid för bus...
              
      Fam Axelsson klurar på en fråga....


           Delar av fam Forslund :-)


En flock med labradorer som Barbro försöker fota :-)


            Dax för mat *mums*


Ebba började längst bort i "soffraden" och krälade sig sen framåt. Till slut hamnade hon hos Zaga's husse Jonas.